Tee jätkusuutlikuks kokaks saamiseni

Tee jätkusuutlikuks kokaks saamiseni

Taimetoitlaste filosoofia valdamine talust lauani

Šveitsis asuv César Ritzi kolledžite (César Ritz Colleges) ülikoolilinnakus Le Bouveretis asuv Culinary Arts Academy Switzerland on ideaalses asukohas, et olla rohelise elu ja hariduse esirinnas.

Rohelise Globe sertifikaadi omanikena on jätkusuutlikkus ja vastutus meie planeedi eest meie DNA-s. Idee juhtida teed kõigi taimetoitlaste kulinaarsel rajal meie bakalaureuseõppes oli loomulik valik, mille eesmärk oli inspireerida rohkem kokkasid taimetoitlaste köögi praktiseerimiseks.

Me tahame jätkata kulinaarse valdkonna uuendamist, nii et programmi käivitamise otsus ei olnud raske. Samuti plaanime, et õpilased saaksid oma koostisosi kasvatada, nii et neil tekib suhe tootega ja nad hooliksid sellest.

Tanja Florenthal, César Ritz Colleges Switzerland akadeemiline direktor.

sust chef2

Taimetoit ja haridus on midagi muud kui loomse proteiinita retsepti loomine. See räägib toodet ümbritsevast filosoofiast talust toidulauani. Ülikoolilinnaku mesilas sumiseb üle 250 000 mesilase. Meie õpilased teevad ise seepi ja kokakunstiõpilaste igast järelejäänud purust saab biokütus!

See ei tähenda ainult liha asendaja leidmist, vaid näitab, et taimne toit on sama maitsev. Risotto on liiga sageli menüüs ainus taimetoit. Me tahame julgustada loovust, kui tegemist on taimetoiduga, nii et rohkem toiduhuvilisi saab kogeda õiget taimset toitu.

sustainable chef3

Lisaks taimetoidu valmistamise põhifunktsioonidele

on Culinary Arts Academy Switzerland taimetoiduköögi programm loodud nii, et nii kogenematud kui ka professionaalsed kokad saaksid karjääri jaoks midagi kaasa võtta.

Taimetoidukokk on keegi, kes loob tootele väärtust ja loob kliendile kogemuse, austades samal ajal käsitööd.

Õppekava eesmärk on luua suhe tootega ja aidata õpilastel mõista kõike seda ümbritsevat filosoofiat. Õpitakse, kuidas liikuda kaugemale liha asendaja leidmisest ja saate teada, kuidas taime erilised maitsed taldrikule tuua.

Lisaks roogade esitlemisele, restorani juhtimisele, vegan-magustoitudele ja taimetoitlastele mõeldud peenroogadele keskendumisele õpite oma roogasid siduma veini, õlle, viski ja alkoholivabade võimalustega.

sustainable chef4

Rohkem kui trend

Taimse dieedi eelised lähevad kaugemale tervisest, kui näeme oma silmaga mõju meie planeedile liha ja kala ületarbimisega. Toidu valimisel peame arvestama eetiliselt, selle valmistamise viisi ja selles kasutatavate kemikaalidega.

Me ei ole siin selleks, et häbistada inimesi, kes söövad liha, vaid tahame lihtsalt näidata suurepärast toitu teise nurga alt.

Alain Muller, Culinary Arts Academy Switzerland programmijuht.

Programm õpetab inimestele, et lihale on olemas väga maitsev ja tervislik alternatiiv, mis võib soovi korral isegi sama tekstuuri ja maitsega olla. Igaühel on taimetoiduköögist erinev arusaam, sõltuvalt teie kultuurist, kuid tervislikest aspektidest saavad kõik kasu samamoodi.

Kursuse lõpus varustame teid kulinaarsete tööriistadega, et teenida oma kliente taimetoidukogemusest üle kõigi ootuste – austades samal ajal toodet ja planeeti.