Barista Mootorrattal - Swiss Education Group - Estonia

Barista Mootorrattal

binny varghese bachelor arts hotel management motorbike coffee hospitality 1

César Ritzi Kolledži lõpetanud Binny Varghese läks 100-päevasele mootorrattareisile üle kogu India, et õppida oma kodumaa kohvi kohta nii palju kui võimalik. Rääkisime temaga, et teada saada, mida ta avastas ja kuidas ta sai tuntuks kui Barista Mootorrattal.

Mis andis teile idee hea kohvi otsimiseks mootorrattaga mööda Indiat ringi sõita?

Indias inimesed joovad tavaliselt lahustuvat kohvi. Ma arvasin, et see on tõesti üsna kurb, sest India on suuruselt 6. kohvitootja maailmas, kuid me ekspordime suurema osa oma kohvist. Tahtsin seda ise näha, et mõista, miks oli selles riigis nii raske suurepärast tassi kohvi leida.

Mida avastasite reisil kohvi kohta?

Reisidel oli hämmastav avastada paljusid erinevaid müüte, mis kohvi ümbritsesid. Kui ma Põhja-Indias reisisin, ütlesid inimesed, et kui te kohvi joote, läheb nahk tumedaks.

Kohtasin idas ja põhjas inimesi, kes uskusid, et kui jood kohvi, muutud pisut hulluks ja paljud teised uskusid, et kohvi sisaldava kofeiini tõttu ei saa pärast joomist magada (kuigi tegelikult sisaldab kohv sama kogust kui tee).

Reisidel oli hämmastav avastada paljusid erinevaid müüte, mis kohvi ümbritsesid.

Paljud inimesed olid veendunud, et kohv on jook ainult rikastele.

Barista Mootorrattal

Kuidas kirjeldaksite head tassi kohvi?

Kõik sõltub teie isiklikest eelistustest. Idee on selles, et proovida võimalikult palju kohvi, et välja selgitada, milline on teie oma, kuid ükskõik mida, see peab olema värske kohv – kui see on värske, on see maailma parim asi. Kui ma ütlen “värske”, pean silmas hiljuti röstitud ja värskelt jahvatatud. Parim tass kohvi on müüt. Seda pole olemas. Seda seetõttu, et teie jaoks parim kohv on minu jaoks parima kohviga võrreldes erinev.

Kas olete alati tahtnud töötada külalislahkuse valdkonnas?

Minu armastus toidu vastu sai alguse juba väiksena, aidates ema köögis. Kokana hakkasin tööle umbes 11 aastat tagasi, kui olin kolledžis. Sel ajal Indias ei pidanud enamik kokkasid välja minema ja külalistega kohtuma. See on nüüdseks muutunud, kuid mul oli kirg inimeste vastu ja suhtlemine külalistega juba varakult, nii et otsustasin liikuda Toidu ja Joogi teenuse poole, keskendudes koolitustele.

Millised olid teie kohustused, kui töötasite Coffee Equipment and Machine Company koolitus- ja innovatsioonijuhina?

Ettevõte tegeleb kohviseadmete ja -masinatega Indias. Koolitasin baristasid ning kohviettevõtlusega tegelevaid inimesi. Ma konsulteerisin ettevõtete omanike, milliseid masinaid nad peaksid ostma ning kuidas läheneda nende turundusele ja rahandusele. Viin läbi ka koolitusseminare ja annan sisetöötajatele esialgseid juhiseid.

Kuidas kujundas see ametikoht teie armastust kohvi vastu Indias?

Lõppeesmärk on luua Indias tugev kohvikogukond, mis on omavahel seotud nende kirega.

See roll võimaldas palju katsetada kohvi ja masinatega ning avas võimalusi reisida välismaale müüginäitustele ja kohviüritustele.

Lõppeesmärk on luua Indias tugev kohvikogukond, mis on omavahel seotud nende kirega.

Mis on Baristal Mootorrattal plaanis?

Tahaks veel ühe reisi ette võtta. Järgmine teekond võiks olla inimestest, kes on kohvi taga, rohkem sellest, kuidas seda tehakse, kuidas inimesed panevad oma südame ja hinge kohvi sisse. Tegin oma esimese Barista Mootorrattal reisi Indias ja Nepalis, nii et järgmine kord tahaksin minna veelgi kaugemale, võib olla minna India idaossa, kus kohvi kasvatatakse. Kõige tähtsam on aga see, et tahan lihtsalt mootorrattal kohvi kohta rohkem teada saada.

Praegu viin läbi India ainukest kohvile pühendatud podcasti Coffee Protocol. Viin läbi ka kohvi veebikoolitusi, nõustan uusi kohviettevõtteid ja aitan India kohvifarme järeltöötlusmeetoditega. Võib olla kõige põnevam on see, et ma avaldan esimese dokumentaalfilmi erikohvist.


Binny Varghese kohta

Binny Varghese on lõpetanud Šveitsi César Ritzi Kolledži bakalaureusekraadi hotellijuhtimises. Oma podcasti Coffee Protocoli kallal töötades viib ta läbi ka kohvi veebikoolitusi, nõustab uusi kohviettevõtteid ja aitab India kohvifarme järeltöötlusmeetoditega. Tema peagi ilmuv dokumentaalfilm India erikohvi kohta on kavas linastada eelseisval Specialty Coffee Associationi näitusel, mis toimub New Orleansis 30. septembrist 2. oktoobrini.

Kui olete huvitatud kohvi- ja kohvikukonsultatsioonidest või koolitustest, võtke Instagramis ühendust Binnyga ja järgige teda, et tema kohviseiklustega kursis olla!